Onze 17-jarige FIFA eSporter Lev Vinken is vanaf vandaag onderdeel van het Ajax eSports-team. Lev gaat aankomend jaar het ABN AMRO talentenprogramma doorlopen en wordt aankomend seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam. Namens Sparta Rotterdam gaar Lev aankomend jaar uitkomen in de eDivisie

Voor Lev Vinken is dit een droom die uitkomt: ”Ik kom uit Amsterdam en ben van kleins af aan Ajacied. Ik heb zelfs meegedaan aan meerdere talentendagen op De Toekomst, maar was helaas net niet goed genoeg op het veld. Gelukkig wel met de controller! Ik weet dat ik nog veel moet leren en om mij daarbij te helpen word ik goed begeleid door Ajax, Sparta, ABN AMRO en mijn management Bundled. Ik kijk ernaar uit om veel te leren van Koen en Dani, die inmiddels al ervaring hebben opgedaan bij Ajax en ga er alles aan doen om volgend seizoen een plekje te veroveren bij Ajax eSports. Voor komend seizoen ben ik heel blij dat ik voor Sparta mag uitkomen in de eDivisie.”

Commercieel directeur van Ajax, Menno Geelen, Zei het volgende over de komst van Lev Vinken: “Net als op het veld vinden we ook in eSports talentontwikkeling belangrijk. Lev viel al op bij de Ziggo eBattle: The Qualifier die wij samen met onze hoofdsponsor Ziggo in de ArenA hebben georganiseerd. Op dit toernooi was hij de beste van 256 fans, waarna hij voor één dag namens Ajax mocht uitkomen op een internationaal toernooi. Rond Lev gaan we intensief samenwerken met ABN AMRO om hem te helpen met het ontwikkelen van zijn talent. Met onze Partner van de Toekomst gaan we hem op verschillende vlakken begeleiden om te zorgen dat hij uiteindelijk zijn talent optimaal kan benutten en zijn ambities waar kan maken. Daarom hebben we ook gekozen voor een verhuurconstructie met Sparta Rotterdam, zodat hij daar ervaring op kan doen. Dani speelt voor ons in de eDivisie en Lev komt namens Sparta uit in de virtuele Eredivisie.”

Wij als Bundled zijn super trots en dankbaar dat wij samen met Ajax en Sparta Rotterdam de droom van Lev waar hebben kunnen maken, en gunnen hem deze stap van harte. Als management gaan wij ons uiterste best doen om Lev aankomend seizoen te ondersteunen in de eDivisie, internationale toernooien en andere activaties.

Ook zijn wij blij met de samenwerking die wij zijn aangegaan met Ajax eSports. Wij willen innovatief zijn en dit is iets wat wij bij Ajax eSports ook terug zien. We zijn daarom ook erg trots op het feit dat deze unieke eSports transfer rond is gekomen.