Na het succesvolle NBA 2K15 en NBA 2K16 Benelux Championship, zetten we voor het derde jaar op rij met onze partner Runnin Rebels het NBA 2K17-kampioenschap op touw in opdracht van 2K Games. Hierin strijden de beste NBA 2K17-spelers uit Nederland en België met elkaar in een epische strijd. De winnaar mag zich niet alleen de beste NBA 2K17-speler van de Benelux noemen, maar krijgt ook een aantal toffe prijzen.

Dit jaar bestaat het kampioenschap uit drie pijlers. We beginnen eerst met een aantal online events. Daarin kunnen fans via een online competitie het tegen elkaar opnemen. De winnaars van deze online competities plaatsen zich voor de grote finale in Eindhoven, waar de 32 spelers uit Nederland en België voor een laatste keer strijden.

Naast de epische strijd online, organiseren we ook twee zogenaamde offline events. Eentje in Antwerpen en eentje in Hilversum. Hier nodigen we fans en liefhebbers uit om elkaar daadwerkelijk in de ogen aan te kijken en te gaan bepalen wie de beste speler is.

Spelers kunnen tijdens de events kiezen welk team ze willen hebben. Met het binnenhalen van Kevin Durant lijken de Golden State Warriors op papier de meest voor de hand liggende keuze. Maar de Cleveland Cavaliers van LeBron James zijn ook zeker niet de minsten om mee aan de slag te gaan.

En er staat veel op het spel. Naast de eerder genoemde ere-titel, krijgt de winnaar een bijbehorende beker, een Xbox One S, een jaar lang alle games die 2K Games uitgeeft en een ticket naar Londen. En dan niet zomaar een ticket. Het is namelijk ticket die gecombineerd wordt met een toegangsbewijs tot de O2 Arena. Daar kun je met eigen ogen zien hoe de Indiana Pacers het doen tegen de Denver Nuggets!

14711126_600197986818714_6900299749501793665_o

Uiteindelijk zal het gaan om skills. Skills die je nodig moet hebben om als kampioen van het podium af te stappen. Maar de strijd an sich heeft ook alle potentie om episch te worden. Zeker als je bedenkt hoe spannend het vorig jaar was. Wij kunnen niet wachten om dit traject met onze partner van Runnin Rebels in opdracht van 2K Games uit te stippelen!