Op zondag 19 november kwamen de beste NBA 2K17-spelers uit Nederland en België bij elkaar in de Vue Cinema in Eindhoven. Daar gingen 36 spelers met elkaar de strijd aan om te bepalen wie zich de beste NBA 2K17-speler van de Benelux mag noemen. Een titel om trots op te zijn, maar de winnaar ging ook nog eens naar huis met een dikke beker, een Plantronics Headset, een Xbox One S, de belofte dat hij van uitgever 2K Games een jaar lang alle games krijgt die zij uitbrengen en een ticket naar Londen. Dat laatste om daar de wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Indiana Pacers bij te wonen. Kortom, de prijzen verdiende het om over gestreden te worden.

Het lag in de lijn der verwachtingen dat de strijd ook groots zou gaan worden. In de diverse online voorrondes zagen we al een aantal kanshebbers en we hadden in de vorm van Maik Romme ook nog eens de kampioen van vorig jaar in huis, die als een grote kanshebber werd gezien.

De hele dag liep op rolletjes. Vanuit België kwamen de diverse strijders met één bus tegelijkertijd aan en ook de Nederlandse spelers kwamen keurig op tijd. Zodoende konden we perfect op tijd beginnen.

nba-2k17-blx-championship-10

De 36 gladiatoren werden verdeeld over acht groepen, waarbij de beste twee per groep doorgingen. Via het handige systeem dat wij hanteren kon iedereen online volgen wie zijn volgende tegenstander was, hoe de stand van zijn groep was en hoe vrienden het in andere poules deden.

nba-2k17-blx-championship-15

In de groepsfases werden we al getrakteerd op een aantal epische wedstrijden. Zo wist een halfcourt buzzerbeater schot er voor te zorgen dat er in de laatste seconde een Overtime er uit te slepen en daarin te winnen. Het leverde gejuich op, maar tegelijkertijd viel ook op hoe sportief iedereen met elkaar was.

Er was één wedstrijd die extra opviel in de groepsfase. De Belgische speler Bryan Badjie wist in een spannende strijd de gedoodverfde favoriet Mike te verslaan en wist daarmee alle schijnwerpers op zichzelf te krijgen. Ook waren er groepen waarin de stand tussen drie spelers gelijk eindigden en onderling resultaat bepaalde wie er won.

nba-2k17-blx-championship-73

Dan de Playoffs zelf met de laatste zestien spelers. De eerste wedstrijd daarbij leverde gelijk vuurwerk op. Bryan Badjie, die in de groepsfase door zijn ongeslagen status als favoriet werd neergezet, werd met 43-36 uitgeschakeld door Jelmer van Dijken. Tegelijkertijd wist Maik Romme met 45-38 tegen Abdel Benaouf door te gaan en was hij weer de man om te verslaan. Abdel wist het vorig jaar ver te schoppen en hoopte dit jaar wraak te kunnen nemen op Maik, maar helaas. Andere spelers die zich bij de laatste acht wisten te scharen waren Daan Zeijen, Andy van Eck, Yasin Begce, David Moiwo Korji, Anouar Amrani en Bart Vandervoort.

nba-2k17-blx-championship-91

Met het bereiken van de kwartfinale zit je bij de laatste acht en kon je je met drie gewonnen wedstrijden jezelf de kampioen noemen. De strijd werd dus nog wat spannender en zij die waren uitgeschakeld bleven op het evenement om te zien wie er verder zouden gaan. Jelmer, Andy, Maik en Bart trokken aan het langste eind en haalden de halve finale.

nba-2k17-blx-championship-92

Op dat moment kregen de spelers en aanwezig publiek de mogelijkheid om de strijd op het grote scherm te volgen. Met zijn allen zijn we de bioscoopzaal ingegaan om daar de laatste drie wedstrijden te bekijken. In de eerste halve finale wist Jelmer zijn opmerkelijke opmars naar de finale voor te zetten en mocht hij het daar opnemen tegen Maik, die zich na zijn eerste slippertje in de groepsfase geweldig wist te herstellen.

nba-2k17-blx-championship-112

Dus daar had je de finale met de kampioen die zijn titel kon prolongeren en de uitdager die wist te winnen van de speler die van de kampioen had gewonnen. Jelmer wist in de groepsfase ook tegen een verliesbeurt aan te lopen, dus niemand was meer ongeslagen. De spanning was om te snijden, maar uiteindelijk…

Pakte Maik Romme net als vorig jaar de beker. Met 46-39 wist hij Jelmer weg te zetten. Hij was er enorm blij mee en gaat met alle prijzen naar huis.

nba-2k17-blx-championship-123

Wij danken alle spelers die mee hebben gestreden en onze partners Running Rebels, Microsoft, Plantronics en 2K Games en kijken nu al uit naar het kampioenschap van volgend jaar.